Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]
Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]
Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!
Яйцата, козунака и агнето са три от основните елементи на великденската празнична трапеза
Козунаците са модерно изобретение на градската култура и са се вмъкнали в празника под натиска на модата и на пазара
Идеалното ястие за празнична трапеза
Традицията повелява Ивановците да бъдат окъпани, а който не желае да го хвърлят във водата, трябва да се откупи
Наричат го още Карамановден, Волски празник, Риначовден, Силвестри, Силвестровден. Има очистителен характер и е в чест на едрия рогат добитък – биволи, волове и т.н
В областите в цяла България съществуват различни обичаи и традиции, оставени от миналото, които се изпълняват на днешния ден, за да може годината да е добра и плодородна
Свети Василий Велики е бил знаменит църковен учител, християнски мислител, философ и писател
В следващите редове ще ви разкрием лесна рецепта, която може да поставите и на Коледната трапеза
Службите бяха водени от Отец Димитър, а на тях присъстваха кметът Тихомир Янакиев, общинският съветник Андрей Николов, жители и гости на града
В 12:30 часа във фоайето на „Магазия 1” официално ще бъде открита празничната изложба на иконописеца Тошко Вачев